“Επίθεση” από αντιεμβολιαστές στον Μητροπολίτη Πατρών – “Εκφράζω τη θέση της Ιεράς Συνόδου”, δήλωσε ο ίδιος

In other languages: BG


Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες, Τετάρτη,  έξω από το Επισκοπείο καθώς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυστόστομος έγινε στόχος κάποιων θερμόαιμων αντιεμβολιαστών.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του thebest.gr, σε επικοινωνία του με τον Μητροπολίτη Πατρών, ο τελευταίος δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

«Ουδέν σχόλιο. Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση ή σχόλιο. Είδατε μόνοι σας τι συνέβη , μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Εγώ εκφράζω την άποψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι αντιεμβολιαστές που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου κατευθύνθηκαν στην Επισκοπή της Μητρόπολης για να καλέσουν τον Μητροπολίτη να βγει στο μπαλκόνι και να καταδικάσει τα εμβόλια.

Ακούστηκαν μάλιστα συνθήματα τόσο εναντίον του Μητροπολιτη όσο και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου.

Κύκλοι της Μητρόπολης εξέφρασαν  στο thebest την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το επισκοπείο έμεινε χωρίς φρούρηση σε μια τέτοια στιγμή.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μητροπολίτης  σε συνάντηση του με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , Γιάννη Καρβέλη, είχε δηλώσει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους.

Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία».

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal