Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Η Εκκλησία δεν είναι μαγαζί, είναι για όλους τους ανθρώπους | VIDEO

In other languages: BG


Ο εκπρόσωπος Τύπου Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας μίλησε σε πρωινή εκπομπή του OPEN για το τι ειπώθηκε στην Ιερά Σύνοδο με παρουσία των Β. Κικίλια και Σ. Τσιόδρα και ανέφερε πως δεν τίθεται θέμα για αποκλεισμό ατόμων από την εκκλησία που δεν είναι εμβολιασμένοι.

Η Εκκλησία, μάλιστα, ξεκαθάρισε ο κ Αθηναγόρας ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει στον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη, όπως θα γίνει στους άλλους κλειστούς χώρους.

«Ο χώρος της Εκκλησίας είναι ένας χώρος ελευθερίας, δεν είναι ενας χωρος που θα χωρίσουμε τους ανθρώπους που έρχονται, σε εμβολιασμένους και μη. Δεν μπορούμε να παρεμβαίνουμε στη δική τους ελεύθερη επιλογή. Κάποιος που είναι κουφός ή ανάπηρος δεν γίνεται να μην μπορεί να μπει στην εκκλησία, είναι κάτι αντίστοχο. Δεν είναι μαγαζί η εκκλησία», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα που εφαρμόζονται στους ναούς (self test κληρικών, αριθμός ατόμων, μάσκες).

Μία από τις δράσεις της Εκκλησίας που συζητήθηκε χθες είναι «να σταλεί στους Τσιόδρα και Κικίλια μια σειρά ερωτήσεων, σχετικές με αυτές τις αμφιβολίες και τους φόβους που εκφράζονται για να δοθούν συνοπτικές, κατανοητές, επιστημονικές απαντήσεις, να τυπωθούν και να δοθεί σε όλες τις ενορίες της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal