Διαρκής Ιερά Σύνοδος: «Ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού»

In other languages: BG EN UKR


Εγκύκλιο προς τους πιστούς αποφάσισε να στείλει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, με την οποία θα συστήνει στον λαό να εμβολιαστεί.

Οι ιεράρχες συζήτησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

Αποφάσισαν δε, μεταξύ άλλων, να προτρέπουν το ποίμνιο να εμβολιαστεί κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επίσης, συμφώνησαν να μιλάει μόνο η Ιερά Σύνοδος, η οποία και θα εκφράζει την άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στόχος είναι, με αυτόν τον τρόπο -να περιοριστούν οι μεμονωμένες διαφορετικές απόψεις που μπερδεύουν τους πιστούς- τόσο από ιερείς όσο και από Μητροπολίτες.

Εξάλλου, στη διάρκεια της συνεδρίασης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας και ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, οι οποίοι ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.


Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούλιο
(13/7/2021)

Οι αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού.

γ) Να υπενθυμίσει ότι μόνη αρμόδια να εκφέρει τις απόψεις της Εκκλησίας της Ελλάδος επί όλων των ανακυπτόντων θεμάτων είναι η Δ.Ι.Σ. ως η διαρκής «συνοδική φωνή», ο Εκπρόσωπος δε Αυτής, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας είναι ο μόνος εκφραστής των αποφάσεών Της προς τα Μέσα της Ενημερώσεως.

δ) Να ελέγξει και περιορίσει κάθε παράλογη και μεμονωμένη φωνή απάδουσα προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας και την μακραίωνη κανονική Της Παράδοση προκειμένου να αποφευχθεί ο σκανδαλισμός των πιστών και η διακινδύνευση της υγείας όλων.

Πηγή: Εκκλησία της Ελλάδος

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal