Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ: “The Euchologion Unveiled”

In other languages: EN – BG


Ένα νέο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις  Saint Vladimir’s Seminary Press με τον τίτλο “The Euchologion Unveiled” (Το Ευχολόγιο χωρίς πέπλο), στο οποίο περιγράφονται και ερμηνεύονται οι ιερές ακολουθίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που περιέχονται στο Ευχολόγιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αφαιρεί το πέπλο από την ιστορία, το νόημα, τη δομή αυτών των ακολουθιών, όπως επίσης και από την ορθόδοξη κατανόηση των ιερών μυστηρίων, δια των οποίων οι πιστοί λαμβάνουν τη χάρη του Θεού και γίνονται κοινωνοί της Θείας ζωής.

Αν και πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει για «επτά μυστήρια» – βάπτισμα, χρίσμα, ευχαριστία, εξομολόγηση, γάμο, χειροτονία και ευχέλαιο -, ωστόσο πρόκειται για ένα ύστερο δυτικό σχήμα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία τελεί και αρκετά άλλα μυστήρια, τα οποία επίσης ερμηνεύονται σε αυτό το βιβλίο: τη μοναχική κουρά, τη νεκρώσιμη ακολουθία, τον αγιασμό του χρίσματος, τα εγκαίνια του ναού, τον αγιασμό των υδάτων.

Το νέο αυτό βιβλίο είναι ένας συνοδευτικός τόμος στο προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο «Το Τυπικό αποκωδικοποιημένο» – που τώρα μεταφράζεται στα Ελληνικά – και έτσι ο δεύτερος τόμος του μιας ερμηνείας της βυζαντινής λειτουργικής πράξης.

Πηγή: fosfanariou.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal