Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Όσοι υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής δεν εμβολιαστούν, απολύονται

In other languages: ENBG UA


Για τα όσα σημειώθηκαν χθες βράδυ στο συγκρότημα «Δίας» αλλά και για το ζήτημα εμβολιασμών, μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ στην εκπομπή ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Σήμερα έβγαλα ανακοίνωση στην Αρχιεπισκοπή, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, επειδή σε μια εβδομάδα πάμε διακοπές και επιστρέφοντας πίσω πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Όσοι δεν εμβολιαστούν να μην επιστρέψουν πίσω στη δουλεία τους. Να θεωρήσουν τον εαυτό τους ως απολυμένοι, θα τους απολύσω και δεν το συζητώ αυτό με κανέναν. Ή πείθονται και πηγαίνουν και εμβολιάζονται ή υπάγονται από υπάλληλοι της Αρχιεπισκοπής. Τελεία και παύλα. Να μάθουν να σέβονται και τους άλλους. Θα καλέσω σύνοδο πολύ σύντομα μετά τις διακοπές διότι πρέπει να προσγειωθούν οι πάντες».

Σημείωσε επίσης πως ο ίδιος είναι ασθενείς και αν νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα επιβιώσει.

«Εγώ τους σέβομαι, εκείνοι γιατί να μην με σέβονται», είπε, αφού έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις εδώ και καιρό.

«Δεν πρόκειται να δίνω χρήματα σε αυτούς που δεν υπακούν στις εντολές της Συνόδου και στις εντολές τις δικές μου που δίνω τα χρήματα» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Αρχιεπισκοπος έκανε λόγο για περικοπή μισθών των ιερέων σε περίπτωση μη εμβολιασμού, τονίζοντας ότι “όποιος ιερέας αντιστρατεύεται τις αποφάσεις της Αρχιεπισκοπής και δη της Συνόδου, πρέπει να τιμωρηθεί”.

Η Ιερά Σύνοδος, είπε, ήθελε με την Εγκύκλιό της, να καλέσει τον κόσμο να εμβολιασθεί, ώστε ο ιός να εξαλειφθεί.

Πηγή: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal