Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε Βασίλη Κικίλια: «Θα παλέψουμε για το καλό του λαού – Είμαστε μαζί σε αυτή την προσπάθεια»

In other languages: ENBG


Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

Ο Β. Κικίλιας τόνισε πως “είχαμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενηθούμε σήμερα στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο και να ενημερώσουμε τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιώτατους Άγιους Πατέρες, για την πορεία της πανδημίας, για την πορεία του εμβολιασμού, για τη δυσκολία των μεταλλάξεων, για τον πολύ μεγάλο αριθμό των πολιτών μας που έχει εμβολιαστεί, αλλά και για αυτούς που μένουν να εμβολιαστούν ακόμα, έτσι ώστε να προστατέψουμε αλλήλους στον πνεύμα της Εκκλησίας, της αλληλεγγύης και της αγάπης.

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ για τη φιλοξενία και την υποδοχή. Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό, οι Άγιοι Πατέρες για ακόμη μια φορά να στηρίξουν και να βοηθήσουν στο πνεύμα του Χριστού αυτή την προσπάθεια, έτσι ώστε σε όλη την Ιεραρχία, ξεκινώντας από την ηγεσία και προς τα κάτω, μέχρι τον τελευταίο ιερωμένο, να μπορέσουμε τοπικά και στις ενορίες μας να ενημερώσουμε ξανά και να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας – το ποίμνιό σας Μακαριώτατε – έτσι ώστε και αυτοί οι οποίοι είχαν τις αμφιβολίες τους ή ενδεχομένως και κάποιους φόβους ή χρειάζονταν και μια παραπάνω παρότρυνση ή ενημέρωση, να μπορέσουν να εμβολιαστούν, να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό της υγείας και της ζωής”.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα.

Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας”, είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Η σημερινή συνάντηση ήταν κρίσιμη και χρήσιμη. Ο κ. Υπουργός, ο κ. Κικίλιας, ο Καθηγητής κ. Τσιόδρας και όλα τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αφιερώσαμε λίγη ώρα για συζήτηση, εμβάθυνση και για λήψη μερικών αποφάσεων, τόσο από την πλευρά των εισηγητών, των επισκεπτών μας, όσο και από την πλευρά των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μέσα στο πνεύμα, στην εργασία μας, στο έργο μας, να παλέψουμε, να αγωνιστούμε, να βοηθήσουμε για το καλό του λαού μας.

Ο κ. Υπουργός μάς μίλησε για πρακτικά θέματα και για σκέψεις αυτής της πορείας και για τα προβλήματα που παρουσιάζει αυτή η πανδημία. Ο κ. Καθηγητής, ο κ. Τσιόδρας, μας μίλησε για θέματα κυρίως της ειδικότητός του, σαν ειδικός. Έγιναν ερωτοαπαντήσεις, δόθηκαν πολλά ερωτήματα, ακούστηκαν πολλές τοποθετήσεις”.

Τέλος ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική. Είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας, σημείωσε. «Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» υπογράμμισε και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Πηγή: ertnews.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal