Αθήνα: Συλλαλητήρια αντιεμβολιαστών, με τον ιό να καλπάζει. Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ στηλίτευσε το συλλαλητήριο | VIDEO & ΦΩΤΟ

In other languages: BG


Με ελληνικές σημαίες, θρησκευτικές εικόνες και πανό, στα οποία έκαναν λόγο για «ναζιστικά εμβόλια και τσιπάκια», εκατοντάδες πολίτες έκαναν χθες συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Χωρίς αποστάσεις και μάσκες, την ίδια ώρα που οι ειδικοί αναμένουν περαιτέρω εξάπλωση του κύματος με αρκετές χιλιάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση τον Αύγουστο.

Η νέα έξαρση της πανδημίας, αν και προς το παρόν αφορά σε μεγάλο ποσοστό τους νέους, δεν αποκλείεται να πλήξει και τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών.

Στο μεταξύ, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.938 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 1.423 εντοπίστηκαν στην Αττική, 179 στη Θεσσαλονίκη, 127 στο Ηράκλειο Κρήτης, 110 στο Ρέθυμνο και 89 στην Αχαΐα. Ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού Rt για την επικράτεια εκτιμάται στο 1,38, όταν δύο εβδομάδες πριν ήταν στο 0,8. Το ποσοστό θετικότητας την περασμένη εβδομάδα ήταν στο 3,15% έναντι 1,89% και 1,10% που ήταν τις δύο προηγούμενες. Επτά ασθενείς με COVID-19 έχασαν τη ζωή τους χθες. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 135 ασθενείς, ενώ οι νέες εισαγωγές ασθενών σε νοσοκομεία ήταν 100. Την περασμένη εβδομάδα δηλώθηκαν 452 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία έναντι 408 εξιτηρίων λόγω ίασης.

Στηρίζει την προσπάθεια εμβολιασμού η Εκκλησία της Ελλάδας: «Να ακούσουμε επιτέλους τους επαΐοντες», τονίζει ο μητροπολίτης Σεραφείμ

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό βρίσκεται η Εκκλησία, η οποία επιστρατεύει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να επηρεάσει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να εμβολιαστούν, προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους συνανθρώπους τους.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε σχετικά ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ.

Αναφερόμενος στο ότι ο ίδιος, ως πρόεδρος του γηροκομείου Πειραιά, είχε στείλει επιστολή από το Φεβρουάριο στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο μητροπολίτης Σεραφείμ είπε ότι «Έχω την τιμή να προεδρεύω στο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα γηροκομείο Πειραιώς, που συνδιοικείται με τον δήμαρχο Πειραιώς, και τελούμε υπό την άμεση εποπτεία της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης. Είμαστε ουσιαστικά μία δομή του κράτους. Αναργύρως και εγώ και ο δήμαρχος προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας. Το ίδρυμα αυτό από το 1890 προσπαθεί να δώσει αγάπη και στοργή στην 3η και 4η ηλικία. Αυτή τη στιγμή διακονούμε 200 υπερηλίκους, εκ των οποίων οι 100 κατάκοιτοι. Επομένως είναι ένας χώρος μεγάλης ευαισθησίας και ευθύνης. Οι εργαζόμενοι έρχονται εκεί όχι για να ικανοποιήσουν το βιοποριστικό τους έργο, αλλά για να προσφέρουν κοινωνική εργασία. Συνεπώς το μείζον θέμα δεν είναι τα εργασιακά δικαιώματα ούτε το συμφέρον της όποια συντεχνίας αλλά η προστασία των υπερηλίκων. Εμείς, με το παράδειγμά μας, έχουμε κατορθώσει να έχουμε ένα ποσοστό 98% των εργαζομένων που έχουν εμβολιαστεί και 100% στους τρόφιμους. Απευθυνόμενος στους συνεργάτες μας των δομών, θέλω να τους πω ότι προσέρχονται στις δομές όχι μόνο για να ικανοποιήσουν τον βιοπορισμό τους, αλλά για να προσφέρουν κοινωνικό έργο σε ανθρώπους ανήμπορους. Τίθεται το ερώτημα. Αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Έως πότε; Και αυτοί που θα προσληφθούν για να αναπληρώσουν το κενό τι θα είναι, πειραματόζωα; Είναι σοβαρά θέματα αυτά. Πρέπει να βρούμε ένα μέτρο σε αυτά. Το μείζον θέμα είναι η ζωή των ανθρώπων και η κοινωνική προσφορά».

«Χτες, 2-3 χιλιάδες συμπολίτες μας, πήραν το σταυρό και τη σημαία, τα σύμβολα του έθνους μας, υπερασπιζόμενοι τον εχθρό που πλήττει τη ζωή μας, τον κορωνοϊό. Το θάνατο δηλαδή. Χρειάζεται πνευματική αφύπνιση από όλους μας. Μένω έκθαμβος από αυτά τα γεγονότα», σχολίασε ο ίδιος.

«Η εκκλησία δεν επιβάλλεται»

Σχετικά με το πώς η εκκλησία θα βοηθήσει στο να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ο μητροπολίτης Πειραιώς είπε ότι «Η εκκλησία δεν επιβάλλεται. Προβάλει το λόγο της. Η εκκλησία δεν είναι αυταρχισμός. Προβάλει και τη μεταφυσική ευθύνη των πράξεων. Κάθε πράξη δεν μένει εδώ. Δεν ξεχνιέται τίποτα. Αυτά που κάνουμε θα μας κρίνουν στην αιωνιότητα. Είμαστε ελεύθεροι αλλά και υπεύθυνοι.  Έχουμε εμβολιαστεί 5 εκατ. Έλληνες. Παρουσιάστηκαν 4-5 καταστάσεις δύσκολες ως συνέπειες του εμβολιασμού. Από την άλλη πλευρά έχουμε 12.500 νεκρούς. Σε αυτή τη ζυγαριά που βαραίνει το ζύγι; Τι λέει η λογική και η καρδιά μας; Συνηθίζουμε όλοι να είμαστε ειδικοί σε όλα. Ειδήμονες χωρίς να έχουμε γνώση. Πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή να ακούμε τους επαΐοντες».

Αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν πειστεί να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους, ο ίδιος είπε ότι «Δεν έχουν πειστεί από τους ειδικούς. Δεν έχουν πειστεί και από το θάνατο  που βλέπουν γύρω τους; Ο ιός αυτός προσβάλει το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό. Χρειάζεται να ακούσουμε τα πορίσματα της επιστήμης. Πρέπει όλοι οι αδελφοί που διακονούν την εκκλησία του Θεού να τονίσουν την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο δημιουργό μας, τους αδερφούς μας και τον εαυτό μας».

«Η εκκλησία προβάλει σε όλους τους ανθρώπους τη μεγάλη ευθύνη που έχουμε αυτή τη στιγμή να συνασπιστούμε απέναντι σε ένα κοινό εχθρό, που λέγεται πανδημία, που λέγεται θάνατος. Αυτό είναι το χρέος όλων μας. Και παρακαλώ όλους αυτό το μήνυμα της εκκλησίας να το ακούσουμε. Να μη δαιμονοποιούμε τα πράγματα», κατέληξε ο μητροπολίτης Σεραφείμ.

Πηγή: kathimerini.gr, megatv.com, skai.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal