01 юли 2021: 160 години от основаването на ватиканския вестник L’Osservatore Romano


След молитвата Ангел Господен, папа Франциск призова вярващите да се присъединят към молитвата на 1 юли, която ще се проведе във Ватикана заедно с ръководителите на всички църкви от Земята на кедрите. Папата отправи и поздравления по случай 160 години от създаването на ватиканския официоз „Осерваторе романо“.

Нова апел за Ливан отправи папа Франциск след молитвата Ангел Господен, произнесена в деня на празника на светите Петър и Павел, покровители на Рим.  

 „Вдругиден, четвъртък, 1 юли, тук във Ватикана ще се проведе специален ден за молитва и размисъл за Ливан. Заедно с ръководителите на всички църкви в Земята на кедрите, ще се оставим на вдъхновението на Словото на Светото писание, което казва: „Господ Бог има намерения за мир“ (Йер 29,11). Приканвам всички да се присъединят духовно към нас, молейки се Ливан да се излекува от сериозната криза, която преживява и да покаже на света отново лицето си на мир и надежда“.

160 години вестник „Осерваторе романо“.

Папа Франциск припомни и годишнината от основаването на ватиканския официоз:

На 1 юли ще се навършат 160 години от първото издание на вестник „Осерваторе романо“, „партийният вестник“, както го наричам. Най-добри пожелания и много благодарности за вашето служение. Продължавайте да работите с вярност и креативност.

Накрая, папата се обърна към всички присъстващи на площада с думите:

Приветствам сърдечно всички вас, поклонници от Италия и от различни страни; но днес се обръщам към римляните по специален начин, на празника на нашите покровители. Благославям ви, скъпи римляни! Пожелавам всичко най-добро на град Рим: благодарение на ангажираността на всички вас, на всички граждани, нека бъде жизнен и гостоприемен, никой да не бъде изключен, да се полагат грижи за децата и възрастните хора, да има работа и то достойна, бедните и последните да бъдат в центъра на политическите и социалните проекти. Моля се за това. И вие също, скъпи вярващи от Рим, молете се за вашия епископ. Благодаря.

Източник: Vatican News

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal