Хиротонија на изгласаниот за епископ на Назијанзин Атинагора (Зилиаскопулос) во Бостон | LIVE & ФОТОГРАФИИ

In other languages: GR – ENBG


Превод: Методиjа Петрески

Во овој момент, сабота 5 јуни 2021 се служи божествена литургија во свештениот храм на Чесниот Крст Господов на Богословското Училиште во Бостон, возглавена од Високопреосвештениот архиепископ на Америка, егзарх и ипертим на Атлантскиот и Тих Океан г. Елпидофор во сослужение со Високопреосвештените митрополити на Шведска и цела Скандинавија г. Клеопа, на Бостон г. Методиј, на Атланта г. Алексиј, на Филомилион г. Илија и со Преосвештените епископи на Зила г. Севастијан, на Мидија г. Апостол на Евкарпија г. Јеротеј и на Амисос г. Јоаким.

За време на божествената литургија е извршена епископска хиротонија на изгласаниот за епископ на Назијанзи архимандрит Атинагора (Зилиаскопулос)BG.DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal