Хиротония на гласувания за Епископ на Назианзин Атинагорас (Зилиаскопулос) в Бостън | LIVE & СНИМКИ

In other languages: GREN MK


Автор: Йордан Георгиев

В този момент, в събота на 05 юни 2021 се отслужва Божествена Литургия в Свещения Храм на Честния Кръст Господен на Богословската Школа в Бостън, възглавена от Високопреосвещения Архиепископ на Америка, Екзарх и Ипертим на Атлантическия и Тихия океани г-н Елпидофор в съслужение с Високопреосвещените Митрополити на на Швеция и цяла Скандинавия г-н Клеопа, Бостън г-н Методий, на Атланта г-н Алексий, на Филомилион г-н Илия и с Преосвещените Епископи на Зила г-н Севастиан, на Мидия г-н Апостол, на Евкарпия г-н Йеротей и на Амисос г-н Йоаким.


По време на Божествена Литургия ще бъде извършена епископска хиротония на гласувания за Епископ на Назианзин Архимандрит Атинагорас Зилиаскопулос.

Припомняме, че на 19 май 2021 по предложение на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, Светият и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия избра Главния секретар на Епархийския Синод на Архиепископията на Америка Архимандрит Атинагорас Зилиаскопулос за Епископ на Назианзин. Той е определен да бъде Викарен Епископ на Архиепископа на Константинопол г-н г-н Вартоломей.

С благословията на Негово Всесветейшество Епископ Атинагор ще продължи да бъде Главен секретар на Епархийския Синод на Архиепископията на Америка и ректор на Богословската Школа на Бостън.

Άξιος! Axios! Worthy! Достоен!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal