Сръбският Патриарх Порфирий прие руски астронавти | СНИМКИ

In other languages: SRB


Автор: Александър Иванов

На 24 юни 2021 Сръбският Патриарх Порфирий прие руските астронавти Сергей Куд-Сверкчов и Анастасия Степанова. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

В сърдечна атмосфера, предстоятелят проведе изключително интересен разговор със своите гости за много аспекти от заминаването и престоя на човека в космоса. Патриарх Порфирий предаде на астронавтите своите размисли за това, че има елементи от монашеския живот, които са идентични с елементи от начина на живот на космонавтите в Международната космическа станция.

В духовния живот забелязваме, че колкото по-далеч от хората и света се намира един човек, толкова повече той изпитва любов към ближните и осъзнава колко много се нуждае от тях. Така че когато откриваме и опознаваме Вселената, ние със сигурност се приближаваме един към друг“ – каза Негово Блаженство.

Астронавтът Сергей Куд-Сверчков, воден от личен опит, потвърди тази мисъл на Патриарх Порфирий, подчертавайки, че дори когато човек е толкова далеч от Земята и хората, той чувства силна и нерушима връзка с тях. Сергей открил, че по време на престоя на космонавта в космическата станция, освен добро здраве, знания и умения, са необходими и големи духовни сили, за да се изпълнят успешно поставените цели.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal