Спешен призив от Главният равин на Русия Берел Лазар: Да се ваксинираме срещу COVID-19, Бог ни учи на отговорност един за друг


Автор: Александър Иванов

Главният равин на Русия Берел Лазар се обърна с призив към всички юдеи да се ваксинират срещу коронавирус.

Може да изглежда, че ваксинацията няма нищо общо със спазването на заповедите и служението на Бога, но в действителност не е така.. Нашите мъдреци учат, че животът е дар от Бога, всеки от нас е получил тялото си от Твореца и затова ние сме длъжни да се грижим за здравето на нашите тела“ – гласи призива на Берел Лазар, цитиран от Интерфакс.

Главният равин на Русия отбелязва, че е обсъждал темата за ваксинацията с много лекари в Русия и в чужбина, „и всички те единодушно казват, че ваксинацията е абсолютно безопасна“.

Равинът се позова и на мнението на водещите религиозни лидери на еврейския свят, които стигнаха до заключението, че е необходимо хората да се ваксинират срещу коронавируса. Като пример той посочи Израел, където повече от половината от населението вече е напълно ваксинирано и в резултат на това израелската държава се доближи до колективния имунитет, а заболеваемостта там значително намаля.

Затова нека оставим съмненията и колебанията, и да се подложим на ваксинация всички заедно. Елате да се ваксинирате, доведете и близките си. Всички трябва да бъдем отговорни един за друг. Дай Боже пандемията да приключи възможно най-скоро“ – допълни още Берел Лазар

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal