СКАНДАЛНО: От Българската Патриаршия са забранили на болница „Токуда“ да дава каквато и да е информация за здравето на Патриарх Неофит | AUDIO


Автор: Doxologia Infonews

От Doxologia Infonews изпратихме наш кореспондент в болница „Токуда“, който да ни увери, че Патриарх Неофит все още лежи в неврологичното отделение в тежко състояние.

Служители от болницата са му казали, че се страхуват, защото са били притискани и заплашвани от тесния кръг около Патриарх Неофит, на който (кръг) са поверени именно грижите за Негово Блаженство. Служителите от болницата са заявили, че им е било забранено да дават каквато и да е информация за хоспитализирания патриарх.

Поради това, главният редактор на Doxologia Infonews г-н Йордан Георгиев се свърза по телефона с неврологичното отделение, където лежи Патриарх Неофит, за да попита лично лекуващите лекари за здравословното състояние на Негово Блаженство.

От своя страна, от болницата заявиха, че им е забранено да говорят по този въпрос.

При въпрос от главния редактор, кой им е забранил да дават информация, каквато информация са длъжни да дават на всички медии за обществени личности (към които спада и самият Български Патриарх Неофит), те заявяват, че и това им е забранено да кажат. Накрая докато г-н Георгиев говори, служителката директно затваря телефона.

Разговор между Doxologia Infonews и болница „Токуда“ | 17.06.2021, 13:19 ч.

Задаваме си въпроса, в крайна сметка какви хора управляват Българската Патриаршия! Вярващи религиозни хора с църковно съзнание, или мафиоти и безбожници, които прикриват истинското здравословно състояние на патриарха, и в същото време тръгват да обвиняват медии, че били изнасяли манипулативна информация. Тези, които забраняват да се дава информация, обвиняват медиите, че изнасяли манипулативна информация.

Господи, какъв парадокс и безочлив цинизъм! И то от хора, които проповядват за Истината! А всъщност лъжат и прикриват истината! Крайно време е някои хора в Българската Патриаршия да разберат, че поместната ни църква не им е бащиния, че да си правят каквото си поискат без знанието на клира и вярващите, и в пълно нарушение на Устава на БПЦ и Свещените Канони!

Все пак се надяваме митрополитите да се позаинтересуват за състоянието на своя предстоятел, тъй като много от тях също са в сянка и не са наясно с нещата – умишлено се държат настрани от случващото се.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal