Секретарят на Atheists In Kenya Society: Открих Христос, вече не се интересувам от насърчаване на атеизма в Кения, подавам си оставката | VIDEO


Бившият секретар на общество, наречено „Атеисти в Кения“, се оттегля от своята позиция, след като става християнин.

Налице е видеозапис, на който се вижда как Сет Махига приема Исус в църква. Той казва, че е изпитвал „трудности в живота“ преди да се оттегли от ролята на секретар на „Атеисти в Кения“.

Във видеото може да се чуе как пастирът на църквата казва „Амин“ след края на изповедта на г-н Махига. След това пастирът добавя „Можем да прославим Господа в Неговия дом. Алилуя!“

Обществото на атеистите е публикувало изявление, в което обявява оставката на г-н Махига. „Причината за оставката на Сет е, че той е намерил Исус Христос и вече няма интерес да насърчава атеизма в Кения.“

„Пожелаваме на Сет всичко най-добро в новата му връзка с Исус Христос. Благодарим му, че е служил на обществото всеотдайно през последните една година и половина“, се добавя в изявлението.

Според доклад на Statista християнството е основната религия в Кения. Данните от 2019 г. показват, че над 85% от населението се определят като християни.

Според уебсайта на Атеистите в Кения това е първото нерелигиозно общество, регистрирано в страната, което е създадено през 2016 г.

Християните масово приветстват Сет Махига като брат в Христос в различни социални медии.

„Нека вашето свидетелство и радост повлияят на мнозина, за да повярват в Христос!“ пише Брайън Стоу, пастир на Първа баптистка църква в Плант Сити, Флорида.

„Това е невероятно. Хвалете Господа, че Сет Махига се е предал на Исус като негов Господ и Спасител! Моля се това решение да доведе и други хора до вяра в Христос“, казва Алекс Инман, пастир на църква Уорън.

Източник: Евангелски вестник

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal