Начало » Новини » Светът » Секретарят на Синодалния съд: Йеромонахът беше скрил бутилките със сярната киселина под расото си | VIDEO

Секретарят на Синодалния съд: Йеромонахът беше скрил бутилките със сярната киселина под расото си | VIDEO

Архимандрит Севастианос Сомаракис, секретар на Синодалния съд е хоспитализиран в атинската болница КАТ с изгария от втора степен

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

В болница КАТ съм от вчера вечерта. Имам изгаряния по главата, гърлото и лявата ръка. Не е много сериозно, след два-три дена мога да изляза от болницата, макар че ще е нужна пластична операция, както ми казаха лекарите. Слава Богу, че нямаше по-сериозни поражения по очите“, заяви пред държавната телевизия ЕРТ от болницата, Архимандрит Севастианос Сомаракис, секретар на Синодалния съд. Отец Севастианос заедно с седем митрополити, двама адвокати и един полицай бяха заляти със сярна киселина от йеромонах Теофилактос Комбос, чието църковно-наказателно дело вчера се е разглеждало от съда, който е заседавал в Мони Петраки. Второинстанционният църковен съд е щял да потвърди решението на първоинстанционния за низвержение от сан.

Това беше безпрецедентна случка. С нищо не го подозирахме. И миналата година, при обявеното първоинстанционно съдебно решение за низвержение от сан, той обиждаше съдиите и отправяше заплахи срещу тях, но въпросът приключи. Вчера беше отхвърлена неговата апелационна жалба, тъй като беше просрочена и когато чу, че не може да подаде възражение, той се беше подготвил. Той носеше в чантата си две бутилки с киселина (явно ги е извадил от расото си и ги е сложил там – Бел. прев.), за които очевидно не бихме могли да реагираме“, добави раненият клирик.

Бяхме взели всички мерки

Секретарят на Синодалния съд заяви, че понеже са били запознати с буйния характер на йеромонаха са взели необходимите мерки, като са извикали един полицай, който е бил пред залата на Синодалния съд.

Очаквах, че ще крещи, ще обижда (псува), но че ще се стигне до такова нещо, не го подозирах. Аз бях точно до него и за това „получих“ повече от киселината върху себе си. Като отвори бутилката, хвърли киселината върху ми. За щастие, носих ортопедична жилетка под расото си, която се стопи върху тялото ми“.

Източник: lawandorder.gr

Още по темата, вижте тук:

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal