Секретариатът на Софийска Митрополия умишлено е подал невярна информация до администрацията на Симеон Сакскобургготски относно протосингела на Митрополията

Архимандрит Василий Савов, протосингел на Софийска Митрополия.


Автор: Doxologia Infonews

Както ви съобщихме по-рано, по случай 84-ия рожден ден на бившия цар и бивш министър-председател на Република България г-н Симеон Сакскобургготски беше отслужен Молебен в старинния столичен храм Света София. Тогава Сакскобургготски изпрати благодарствено писмо до Белоградчишкия Епископ Поликарп, в което бе написано, че протосингел на Софийска Митрополия е отец Ангел Ангелов, който всъщност не е протосингел, а само предстоятел на въпросния храм.

След разследване от страна на Doxologia Infonews се оказа, че невярната информация за протосингела на Софийска Митрополия, е била умишлено подадена именно от секретариата на Софийска Митрополия, за да се унижи протосингела. И това не е за първи път.

Секретарят на Софийска Митрополия е г-н Ангел Младенов, оглавяващ групичката, която се „грижи“ за здравословното състояние на Българския Патриарх Неофит, който пък е в много тежко здравословно състояние и тайно бива разкарван по болници.

От Doxologia Infonews питаме, защо Софийска Митрополия публично накърнява авторитета и достойнството на своя протосингел? Синодът интересува ли се какво се случва в Софийска Митрополия? Очевидно че Патриарх Неофит е неадекватен и неспособен да реагира на подобни скандални грешки, но къде е тогава неговият Викарен Епископ? Къде са Архиереите от Синода, които трябва да вземат спешни мерки? Тези антихристиянски безобразия, които се случват в Българската Патриаршия и в частност в Софийска Митрополия, уронват престижа на цялата ни поместна църква.

Важно е да се отбележи, че Архимандрит Василий Савов е протосингел на Софийска Митрополия вече от четири години. Не е възможно името на протосингела да бъде объркано по случайност.

Докога ще ставаме свидетели на такива безобразия в България, да бъде унижаван един клирик, в случая протосингела на Софийска Митрополия?

Какво можем да очакваме от хора, които не се държат подобаващо със своите клирици?

Призоваваме Митрополитите от Свещения Синод да помогнат на Българския Патриарх Неофит, който да внесе ред в своята Свещена Митрополия, за да не се допускат такива безобразия и накърняване достойнството на протосингела на Митрополията, особено когато той е Архимандрит.

Съмняваме се дали Сакскобургготски знае за това писмо и съответно за тази грешка, тъй като прави впечатление, че писмото не е подписано от него, а по традиция той го подписва. Изводите – за вас.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal