Сближаването между църквите и етническите малцинства обсъдиха Сръбският Патриарх Порфирий и Върховният комисар на ОССЕ по въпросите на националните малцинства Кайрат Абдрахманов | СНИМКИ

In other languages: ENSRB


Автор: Александър Иванов

На 16 юни 2021 Сръбският Патриарх Порфирий прие Кайрат Абдрахманов, Върховен комисар на ОССЕ по въпросите на националните малцинства. Това съобщава пресслужбата на Сръбската Патриаршия.

Предстоятелят благодари на Абдрахманов за посещението, доверието и вниманието, което той отдели на положението и статута на националните малцинства в Република сърбия.

Църквата по същество е отдадена на диалога. Ако една от нашите цели е именно мирното съжителство между членове на различни църкви и религиозни общности, тогава със сигурност е необходим диалогът“ – каза Негово Блаженство.

Патриарх Порфирий информира Върховния комисар на ОССЕ за личния си опит в комуникацията и сътрудничеството с представители на различни национални малцинства в Република Сърбия, както и в Република Хърватия, като подчерта, че е искрено отдаден на процеса за междурелигиозно и междуетническо сближаване.

Високопоставеният гост изрази удовлетворението си от готовността на Сръбския Патриарх за едно отлично сътрудничество и подчерта, че има големи надежди Патриархът да помага за по-нататъшното развитие на ползотворния диалог в региона.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal