Руската Православна Църква продължава да мълчи относно задължителната ваксинация в Москва

In other languages: GR – EN


Автор: Костас Онисенко

Превод: Йордан Георгиев

Проучваме публикуваното решение“, заяви анонимен източник от Московската Епархия пред агенция RIA, позовавайки се на искане от местните власти в Москва за задължителна ваксинация срещу COVID-19 на 60% от работодателите, които влизат в контакт с много хора от бизнеса на руската столица.

В същото време Руската Православна Църква заяви, че в Москва няма заповеди за задължителна ваксинация на духовенството.

По-специално, в сряда ръководителят на руската Федерална служба за надзор върху защитата на правата на потребителите и благосъстоянието на човека (Роспотребнадзор) на Москва г-жа Елена Андреева реши да „осигури ваксинация“, т.е. ваксинацията 60% от служителите в сектори като търговия, услуги, кетъринг, медицински услуги, култура, транспорт, общински услуги, структури, свързани с деца.

До средата на август т.г. 60% от тези работодатели би трябвало да получат и двете дози от ваксината. Според руските доклади отговорността за изпълнението на решението ще падне върху собствениците, които отговарят за конкретните структури.

Това решение е свързано с рязкото влошаване на епидемиологичната ковид ситуация в Москва.

Според кмета на столицата г-н Сергей Собянин над 12 000 души се лекуват в столичните болници заради болестта Covid-19. Той определи ситуацията като „драматична“.

Припомня се също, че Руската Православна Църква преди време заяви, че ваксинацията като мярка за защита на населението трябва да бъде доброволна, а не задължителна. До момента няма официална реакция от страна на Московската Патриаршия по въпроса.

Източник: orthodoxtimes.gr

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal