Русия: Православен монастир, паметник на културата, се е превърнал в сметище. Местните протестират


Автор: Александър Иванов

Жителите на руския град Мичуринск в Тамбовска област написаха писмо до губернатора на областта, като се оплакаха, че паметникът на културното наследство – Боголюбският женски Монастир на Московската Патриаршия – се е превърнал в сметище и фактически се дави в тонове боклук. Това съобщава risu.ua.

На територията на монастира има сметище колкото 15 камиона боклук. Градският отдел за защита на културното наследство в Мичуринск и градската администрация бяха помолени да ликвидират това незаконно сметище. До момента обаче не са предприети никакви мерки“ – пишат загрижените хора.

В отговор, властите напомниха на жителите, че отговорността за случващото се на територията на собственост на Мичуринска и Моршанска Епархия, е изключително и само на посочената религиозна организация.

Градската администрация на Мичуринск може да ликвидира неразрешени сметища само на терени, които са общинска собственост.Въпреки това, градската администрация изпрати писмо до Епархията относно необходимостта от ликвидиране на неразрешеното сметище“ – казаха властите.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal