Престави се в Господа Руският Митрополит в Луганск и Алчевск Митрофан Юрчук

In other languages: RUSUKR GR


Автор: Doxologia Infonews

На 18 юни 2021, на 59-годишна възраст се престави в Господа началникът на Отдела за външни църковни отношения на Руската Църква в Украйна – Руски Митрополит в Луганск и Алчевск г-н Митрофан Юрчук. Това съобщава пресслужбата на Митрополията.

Смъртта е настъпила вследствие на инфаркт.

Роден е на 19 ноември 1962 в град Белогорие, Хмелницки район. Завършил е Одеската духовна семинария и Московската духовна академия.

С решение на Синода на РПЦвУ, той е назначен за Руски Епископ в в Луганск и Алчевск, а две години по-късно е издигнат в сан Митрополит.

Според информация на Министерството на културата на Украйна, Митрополит Митрофан е участвал в създаването на „комитет за религиозни и духовни дела“ на терористичната организация на т.нар. Луганска народна република в Източна Украйна.

В интервю, един от лидерите и московски окупатори А. Лицоев открито заявява, че Митрополит Митрофан е участвал лично в създаването на горепопосочения комитет, както и това, че той самият е назначен за ръководител на този комитет.

Припомняме, че т.нар. ДНР и ЛНР са терористични организации, които с подкрепата на Русия, завзеха част от Донецка и Луганска област в Украйна. И двете организации са създадени, финансирани и подкрепяни от Русия, откъдето, наред с други неща, терористите получават бойци, инструктори, както и тежко оборудване, оръжия, боеприпаси и гориво. И това става с подкрепата на Руската Църква в Украйна, чиито митрополити, свещеници и вярващи укриват оръжия и терористи.

Припомняме също, че някои български архиреи в последно време съслужиха с архиереи от Руската Църква в Украйна, които подкрепят руския тероризъм и сепаратизъм в Източна Украйна.

„За мъртвите, или добро, или нищо, освен истината“.

Тази оригинална фраза принадлежи на поета и политик Хилон от Спарта (един от Седемте мъдреци на Древна Елада).

Бог да упокои душата му!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal