Престави се в Господа от коронавирус Архимандрит Алексиос Енглистриотис, брат по плът на Митрополита на Кикос Никифор

In other languages: GR


Автор: Йордан Георгиев

Днес на 12 юни 2021, се престави в Господа на 69-годишна възраст Архимандрит Алексиос Енглистриотис, след неуспешна борба с коронавирусната инфекция. Архимандрит Алексиос е брат по плът на Преосвещения Митрополит на Кикос и Тилирия г-н Никифор от Древната Православна Църква на Кипър.

До последно Архимандрит Алексиос служеше в Свещената Обител на Свети Неофит Затворник в Кипър, още от детските си години. Архимандритът беше диагностициран за Covid-19 през месец май, а в края на месеца беше настанен в лечебно заведение, тъй като състоянието му рязко се бе влошило.

Първоначално отецът беше настанен в Главната болница на Пафос в крилото за ковид болни, а по-късно беше преместен в Главната болница на Никозия, където от 25 май беше интубиран.

Игуменът и братството на Свещената Обител официално обявиха в социалните мрежи и средствата за масова информация за настъпилата кончина на своя събрат, който вече се намира в небесния Йерусалим. Прави впечатление, че не споменават причината за смъртта, в което няма умисъл, при положение, че това не е някаква тайна нито в Древната Църква на Кипър, нито в островната държава. Във всички кипърски медии в последния месец се говореше за заразения с коронавирус Архимандрит Алексиос, без да бъда налага цензура.

Царство му небесно! Бог да го прости!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal