Преподаватели от Богословския факултет в София посетиха храмове и монастири по Черноморието | VIDEO


От 19 до 22 юни преподаватели от Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха работен семинар в творческия дом на Софийския университет в гр. Китен и посетиха за църковните празници Петдесетница и Свети Дух православни храмове и манастири в Царево и Поморие.

За празника Петдесетница преподавателската група, начело с деканското ръководство, участва в тържественото богослужение в храм „Успение Богородично“ в Царево, а на 22 юни посетиха Поморийския манастир „Свети Георги“ в Поморие, където се срещнаха с Негово Преосвещенство Агатополския епископ Йеротей, викарий на Сливенския митрополит.

Работната програма включваше обсъждане на промени в учебните планове, срещи с учители и ученици в Царево за представяне на възможностите за обучение на студенти в Богословския факултет и поклонническа визита в Поморийския манастир. На среща с игумена епископ Йеротей бяха обсъдени актуални въпроси на богословското образование и възможности в бъдеще за сътрудничество с енорийски храмове и манастири на Българската православна църква църква.

Източник: dobrotoliubie.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal