Празникът на Свети Апостол Вартоломей ще бъде отбелязан тържествено във всички храмове на Австралия

In other languages: ENGR


Превод: Йордан Георгиев

В петък на 11 юни 2021, по повод празника на всеславния Свети Апостол Вартоломей – ден, в който Негово Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей празнува своя имен ден, ще бъде отслужена Триархиерейска Божествена Литургия в Катедралния Храм Благовещение Богородично в Сидни. Литургията ще бъде възглавена от Негово Високопреосвещенство Митрополита на Севастия г-н Серафим в съслужение с Преосвещените Епископи Милитуполски г-н Яков и Мелойски г-н Емилиан.

В същия ден, празникът на Свети Вартоломей и тезоименитството на нашия Вселенски Патриарх ще бъдат тържествено отбелязани в Канбера, Мелбърн, Аделаида, Пърт, Бризбейн и Норткоут, тоест във всички седалища на Архиепископските Периферии на Свещената Архиепископия на Австралия. Божествените Литургии ще бъдат отслужени от съответните Архиепископски Епитропи.

Междувременно Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Австралия г-н Макарий, придружен от Архидякон Атинагор, ще отпътува до честния Център на Православието, за да предаде на Негово Всесветейшество почитта и пожеланията на Преосвещените Епископи, благочестивия клир и христолюбивия народ на петия континент. След това, Негово Високопреосвещенство като синодален член ще участва в работата на Светия и Свещен Синод на Вселенската Патриаршия.

Източник: Το Βήμα της Εκκλησίας

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal