Политическата агитация на Пловдивския Митрополит Николай бе отразена на уебсайта на Българската Патриаршия. Спешно да се свика Църковно-народен събор, за да се наложи каноничен ред в БПЦ

Кръгът Москва, ГЕРБ, Георги Гергов и Пловдивски Митрополит Николай

Автор: Doxologia Infonews


Скандалното политическо слово-агитация на Пловдивския Митрополит Николай от 11 юни 2021 в Божия дом пред членове на ПП ГЕРБ, които хулят Бога, обиждат Митрополитите и се подиграват с Българската Патриаршия, бе публикувано на уебсайта на Патриаршията.

Това би трябвало да означава, че всички членове от Свещения Синод на Българската Патриаршия са съгласни с това слово и го приемат.

Но дали реално е така?

След направена справка от нас с Високопреосвещените Митрополити, се оказа, че повечето от тях не са съгласни това политическо и скандално слово на Митрополит Николай да се качва на сайта на Българската Патриаршия, тъй като това вкарва БПЦ в необратими политически процеси, които ще ѝ навредят изключително много и ще настроят огромна част от населението срещу нея. Много български граждани вече започнаха да наричат Православната Църква на България с обидни наименования, като например „Коалиция БПЦ-ГЕРБ“.

Снимка, която масово се разпространява във Фейсбук: Знамето на ПП „ГЕРБ“ на входа на Ресиловския Монастир Покров Богородичен (Софийска Митрополия)

Задаваме въпроса, Българската Патриаршия зависима и обвързана ли е с ПП ГЕРБ и с властта? Ако това е така, то спешно трябва да бъде свикан Църковно-народен събор, където ние вярващите православни християни да вземем съответните спешни мерки срещу секуларизацията и политическите обвързаности на Свещения Синод.

Припомняме на митрополитите, че комунистическият режим падна! Разбираме, че някои от тях са увредени от методиките на БКП, които ги тласкат да имат обвързаности с конкретна политическа сила, от която биха имали материална изгода и охолен живот, за сметка на бедното в духовно и материално отношение православно паство на Православната Църква в България, но все пак те са митрополити, Божии служители, а не държавни служители. И трябва да са изключително премерени във всяко едно тяхно слово, действие, или дори бездействие.

ТУК МОЖЕТЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕТЕ С ЦЕЛИЯ КАЗУС

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal