ПОЗОРНО: Свещеник от Българската Патриаршия прокълна хомосексуалистите – „гръм да ги удари!“


Автор: Doxologia Infonews

Поредният позор за Българската Патриаршия.

Възмутени читатели на Doxologia Infonews ни изпратиха скрийншотове от публикация във фейсбук групата „Задругата“.

Публикацията е изявлението на Свещения Синод на БПЦ срещу гей парада, в което Митрополитите заявиха, че хомосексуалистите са под въздействието на злото.

Под публикацията, отец Михаил Михалев от Храма на Светите братя Кирил и Методий в сливенското село Блатец, Сливенска Митрополия, пише по адрес на хомосексуалистите – „Гръм да ги удари!“.

Първо, от Doxologia Infonews питаме Синода това ли беше целта на неговата позиция – да даде „благословение“ на свещениците си да кълнат и ругаят като селяни в социалните мрежи, създавайки омраза на сексуална основа, което е в абсолютно нарушение на Евангелието, Закона за защита от дискриминация, Конституцията на Република България и международните договори, свързани с правата на човека.

Второ, призоваваме Сливенския Митрополит Йоаникий да разгледа поведението на този клирик, да се разграничи от неговия антихристиянски коментар и да му наложи канонично наказание, каквото се полага за свещеници, които кълнат и ругаят, и които се държат по начин, противоположен на техния духовен сан. Няма да улесняваме Сливенския Митрополит Йоаникий, като му изреждаме поредицата от нарушения на Свещените Канони и Устава на БПЦ от страна на този клирик.

Трето, каним отец Михаил да напусне клира на Православната Църква, тъй като за съжаление неговите постоянни християно-джихадистки изявления от няколко години насам, състоящи се в кълнене, хулене на патриарси и епископи, богохулстване, разпространяване на московски и християно-джихадистки ереси, станаха причина за отблъскването на много хора от Църквата. Такива безбожници нямат право да бъдат свещеници, тъй като възпрепятстват Църквата да изпълнява своята свещена евангелска мисия на изцеление и спасение в света.

С коментара си, отец Михаил пожелава смърт на повече от едно лице, затова призоваваме Прокуратурата и всички правозащитни организации да се самосезират и да потърсят отговорност от това лице за неговите противозаконни и античовешки изказвания.

Църквата има нужда от пастири, а не от хора в раса, които проклинат своя ближен, защото „езика никой човек не може укроти: той е неудържимо зло и е пълен със смъртоносна отрова. С него благославяме Бога и Отца, с него и кълнем човеците, сътворени по подобие Божие. Из същите уста излиза и благословия и клетва: не трябва, братя мои, това тъй да бъде“ (Яков 3:8-10). А всички знаем откъде идват проклятията с желание за смъртта на нашия ближен. Те са продиктувани от сатаната. В този контекст, бихме използвали известния вече израз от изявлението на Българската Патриаршия по случай гей парада – „те са под въздействието на злото“. Би било най-правилно Синодът да отправи своето изявление към своя клирик отец Михаил и такива като него, защото той е ярък пример за повлияване от злото – да желаеш смъртта на своя ближен, и то произнесено от устата на клирик, който в неделния ден проповядва Словото на Господа Иисуса Христа.

Поредният позор за Българската Патриаршия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal