Подгорица: При грубо погазване на ковид мерките хиляди хора посрещнаха новия Черногорско-Приморски Митрополит Йоаникий | СНИМКИ

In other languages: GR – SRB


Автор: Александър Иванов

Ние, православните християни в Черна гора, сме в Църквата като едно семейство и Слава Богу трудностите, които преживяхме, ни сближиха и обединиха. Позволете ми да помоля всички вас, и особено власти в страната, да запазите това национално единство и да го укрепвате. Разбира се, те (властите) ще получат пълна подкрепа от вярващите хора, въпреки че ние не искаме да се намесваме в политиката. Ние просто искаме да си вършим работата, да се молим на Бога, да разпространяваме истината, любовта, радостта, справедливостта, мира и да се радваме един на друг, където и да се срещнем“ – това каза на 02 юни 2021 новият Черногорско-Приморски Митрополит г-н Йоаникий пред хилядите вярващи, които се бяха събрали в Катедралния Храм Възкресение Христово в Подгорица, за да посрещнат новия си архипастир.

Сред многото народ бяха и председателят на Парламента на Черна гора Алекса Бечич, министър-председателят Здравко Кривокапич и други министри.

Митрополитът благодари на всички хора за тяхната любов и подкрепа.

Както може да видите и от снимките, събитието премина при грубо погазване на ковид мерките за защита.

Молим се, участта на Черногорско-Приморския Митрополит Амфилохий, който поради глупост не спазваше ковид мерките, протестираше срещу тях, организираше мащабни протестни акции (по време на които само Бог знае колко хора са се изпозаразили с коронавирус), а накрая самият той се зарази и умря, да не сполети и неговия наследник – новия Черногорско-Приморски Митрополит Йоаникий. Както се вижда, явно Йоаникий върви по пътя на предшественика си още от първия ден на своето управление.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal