Пловдивският Митрополит Николай отслужи панихида за избитите от фашистите московски агенти и комунисти богоборци в присъствието на руския посланик и почетния консул на Русия


Автор: Doxologia Infonews

Прави впечатление, че в последните две години, откакто Православната Църква на Украйна получи Томос за автокефалия от Вселенската Патриаршия, Пловдивският Митрополит Николай много често се среща с повод и без повод с руския посланик в България Елеонора Митрофанова, с предишния Анатолий Макаров, както и с почетния консул на РФ в Пловдив Георги Гергов.

Все пак руснаците трябва да са сигурни, че той няма да кривне някъде другаде и ще поддържа промосковската линия в Синода заедно с другия агент на Москва, но вече престарял и неактуален Ловчански Митрополит Гавриил.

Сега поводът е панихида за избитите от фашистите московски агенти, комунисти богоборци…

В случая се оказва, че с отслужването на тази панихида Пловдивският Митрополит „реабилитира“ едни убийци, престъпници, които са унищожили над 30 милиона от своите и милиони от другите народи.

Какъв парадокс, панихида за богоборци, които са избивали свещеници и са разрушавали храмове… Това са поредните нововъведения, идващи от съветска и постсъветска Русия.

Панихида пред петолъчка.

Вчера целият московски висш клир, наред с Московския Патриарх се поклониха на съветско-езическия ритуал за запалване на „вечния огън“.

Затова не ни учудва и днешната панихида. На панихидата присъстваха редица руски агенти и русофили.

Пази Боже от такива панихиди!

От друга страна си задаваме въпроса, кой е допуснал да има такава плоча „В памет на загиналите (комунисти безбожници) против фашизма“ в гробищния парк?

Комунизмът, фашизмът и нацизмът са еднакво прогнили и изродени античовешки престъпни идеологии. Тези идеологии са в пълен противовес на Учението на Светата Католическа Православна Църква.

За съжаление, русофилията сред някои митрополити от Българската Патриаршия вместо да избледнява и изчезва, тя става все по-силна и концентрирана, стигайки до токсичност и отблъсквайки по този начин милиони българи от Българската Православна Църква.

Абсолютно недопустимо е митрополит да бъде средство на Кремъл за прокарване на московските престъпни и антицивилизационни интереси в България и Българската Патриаршия.

DSC_3502

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal