Петро Порошенко посети Вселенския Патриарх Вартоломей във Фанар | СНИМКИ

In other languages: GR – EN – UKR


Автор: Александър Иванов

Петият президент на Украйна г-н Петро Порошенко, който в момента се намира в Турция, се срещна с Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей във Фанар, предава eurosolidarity.org.

Благодарих на Негово Всесветейшество за силната му вяра в Бога, за силната му вяра в Украйна и за огромната му любов към нашата Родина“ – каза Порошенко.

Преди срещата той съучаства на Божествена Литургия, отслужена от Патриарх Вартоломей в Патриаршеския Храм на Свети Георги във Фанар.

Щастливи сме да поздравим днес многоуважавания от нас г-н Порошенко и да отправим обща молитва заедно с него. Знаете, че днес е голям православен празник – Петдесетница, рожденият ден на Православната Църква. И в тази връзка днес си спомням за автокефалията, която с общи усилия предоставихме на Православната Църква на Украйна. Много е радостно за всички нас да виждаме как се развива и напредва новата Църква на Украйна“ – каза Вселенският Патриарх.

Той потвърди, че планира да посети Украйна през август. „Благодаря на Бога, очаквам с нетърпение да посетя Украйна през август, за да отпразнуваме 30-годишнината от Независимостта на Украйна и украинския народ. Ще имаме удоволствието и щастието отново да бъдем на светата украинска земя, която е станала християнска благодарение на усилията и мисионерската работа на Константинополската Майка Църква.“ – каза Патриархът.

Чрез вас изпращам моето благословение и поздрави на всички хора в Украйна, на всички украински граждани без изключение, без да ги разделям по никакъв начин. Нека Господ да благослови Украйна и украинците“ – пожела Патриарх Вартоломей.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal