Патријархот Неофит е примен во тешка состојба во невролошкото одделение на болницата Токуда

In other languages: BG UKRRUS – GR


Превод: Методиja Петрески

Doxologia Infonews дојде до информации, дека денес Неговата Светост Бугарскиот патријарх г.г. Неофит е примен во невролошкото одделение на болницата Токуда во веројатно тешка состојба. Во моментов состојбата му е стабилизирана, но без јасно и долгорочна прогноза.

За жал Бугарската Патријаршија повторно ја крие здравствената состојба на Патријархот Неофит и досега нема објавено никаква информација за болеста и состојбата на Неговата Светост.

Да се помолиме на Троединиот Бог, сите заедно, за брзо оздравување на Неговата Светост.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal