Патриаршеска и Синодална Божествена Литургия за Петдесетница във Фанар | VIDEO & СНИМКИ

In other languages: GR


Превод: Йордан Георгиев, (обновено)

Днес на 20 юни 2021, в Патриаршеския Храм на Свети Георги Победоносец във Фанар, беше отслужена Патриаршеска и Синодална Божествена Литургия, възглавена от Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей в съслужение с Високопреосвещените Архиереи на Филаделфия г-н Мелитон, на Мириофито и Перистаси г-н Ириней, на Сасими г-н Генадий, на Пруса г-н Йоаким, на Иераполис г-н Антоний и Памфилия г-н Даниил.

След края на Божествената Литургия, Негово Всесветейшество възглави Последованието на Вечернята за Свети Дух, по време на което прочете всички молитви коленопреклонно.

Черкуваха се Преосвещеният Комански Епископ г-н Михаил, Екзарх на Вселенската Патриаршия в Киев, бившият президент на Украйна г-н Петро Порошенко заедно с негови близки сътрудници, г-н Ставрос Христодулидис и г-н Максим Вдовиченко, съответно консули на Гърция и Украйна, както и малък брой вярващи, заради ограничителните мерки, които са в сила през събота и неделя в Турция заради забраната за движение през този период.

След това, Вселенският Патриарх прие бившия президент на Украйна заедно съ съпругата му г-жа Марина Порошенко и неговите сътрудници. На срещата присъства и Високопреосвещеният Митрополит Старец на Халкидона г-н Емануил.

На обяд, г-н Президентът седна на Патриаршеската трапеза като по този начин имаха възможност да продължат техния дебат по различни актулни въпроси, вкл. и за предстоящото посещение на Вселенския Патриарх в Киев през идния месец август.

Снимки: Никос Папахристу, Яни Каякопаран & Петро Порошенко


DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal