Папа Франциск поздрави Папа Емеритус Бенедикт ХVI за неговите 70 години свещенство | VIDEO


По повод седемдесет години от свещеническото ръкополагане на почетния папа Бенедикт XVI, в края на молитвата Ангел Господен папа Франциск изрази своята благодарност, близост и обичта си към него, когото смята за „баща и брат“.

„Годишнина, която докосва сърцата на всички нас“. Така папа Франциск припомни в деня на светите Петър и Павел, че на 29 юни 1951 г. в катедралата на Фрайзинг почетния папа е ръкоположен за свещеник. Важен момент в живота му и до днес, както самия Бенедикт XVI няколкократно заявява при различни случаи.

„Към теб, Бенедикт, скъпи баща и брат, изразяваме нашата привързаност, нашата благодарност и нашата близост. Той пожела да живее в манастира, място за съзерцателни общности тук във Ватикана, за да се моли за Църквата. В момента той е съзерцателят на Ватикана, който отдава живота си в молитва за Църквата и за епархията в Рим, на която е почетен епископ. Благодаря ти, Бенедикт, скъпи татко и братко. Благодаря за твоето достоверно свидетелство. Благодаря за твоя съзерцателен поглед, непрестанно насочен към Божия хоризонт: благодаря!“.

Източник: Vatican News

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal