Папа Франциск: Да подновим усилията си за премахване робството на нашето време – детския труд


Малолетни деца, лишени от правото да играят, да учат, да мечтаят: това е драмата на 150 милиона експлоатирани деца, която Папата припомни в думите си след неделната молитва, когато отправи апел да се премахне този бич, припомнен и през Световния ден срещу детския труд, 12 юни

 „Не е възможно да си затваряме очите пред експлоатацията на децата, лишени от правото да играят, да учат и да мечтаят“, каза папа Франциск, който припомни данните на Международната организация на труда:

Днес има над 150 милиона деца, които са трудово експлоатирани: това е трагедия! 150 милиона: горе-долу колкото всичките жители на Испания, заедно с Франция и заедно с Италия. Това се случва днес! Толкова много деца, които страдат от това: експлоатация на детския труд. Нека всички заедно да подновим усилията си за премахване на това робство на нашето време. 

Папата припомни щедростта на кръводарителите

По случай Световния ден на кръводарителя, който се отбелязва на 14 юни, папа Франциск  благодари на всички кръводарителите, като припомни тяхната щедрост:

Утре  се чества Световният ден на кръводарителя.  Искрено благодаря на доброволците и ги насърчавам да продължават своето дело, като свидетелстват ценностите на щедростта и безвъзмездността.  Благодаря много, благодаря!

Източник: Vatican News

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal