Обнадеждаващи знаци: Игумен Ефрем вече се бори с инфекцията на коронавирус

In other languages: GREN RO


Автор: Йордан Георгиев

От вчера вечерта, Старецът Ефрем, Игумен на Ватопедския Монастир е започнал да реагира на медикаментозното лечение срещу коронавирус Covid-19 и по този начин след почти месец, откакто е хоспитализиран, започна своята борба с този смъртоносен вирус. Това са изключително обнадеждаващи знаци, според съобщенията на лекуващите го лекари.

Източници на orthodoxtimes.gr отбелязват, че Игумен Ефрем вече реагира на медикаментозното лечение, предписано му още от хоспитализирането му в атинската болница „Евангелизмос“ на 28 май 2021.

Припомняме, че от 04 юни Старецът беше интубиран.

На 17 юни 2021 беше направен опит за екстубация на Стареца, но без успех. Тогава той получи септичен шок.

Вчера му е направена трахеостомия, която показва, че той вече се бори с вируса, но и със септичния шок, който той получи преди няколко дни.

Разбира се желанията на всички е той по-скоро да се стабилизира и да се възстанови, за да се върне към своите задължения.

Лекарите от болница „Евангелизмос“ дават всичко възможно от себе си, за да стабилизират състоянието му.

Вселенската Патриаршия и администрацията на Света Гора са в постоянен контакт с лекарския екип, който наблюдава Игумена.

Трябва да се отбележи, че за Стареца Ефрем се грижи същият екип от изключително добри специалисти, които успяха да излекуват от Covid-19 Архиепископа на Албания г-н г-н Анастасий и Архиепископа на Атина г-н г-н Йероним, които бяха настанени в същата болница през есента на 2020.

Бог да му помага за да преодолее това изключително трудно и смъртоносно изпитание!

И не на последно място Бог да помага и на лекуващите го лекари, които дават всичко възможно от себе си, за да го излекуват!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal