Неврокопският Митрополит Серафим се срещна с ученици по религия


Учениците от 4 „г“ клас в VIII СУ „Арсени Костенцев“ Благоевград, с класен ръководител г-жа Писарева, гостуваха на Неврокопския митрополит Серафим в митрополитския дом. Поводът бе завършване на четвъртата учебна година, през която те изучаваха предмета „Религия-Православие“ в училище.

Митрополитът попита всяко дете за интереса му към предмета и това, което най-много го е впечатлило през годините. Сред любимите теми се оказаха: живота на светците, на Нашия Господ Иисус Христос, Света Богородица, християнските празници и поучителните истории, които те са обсъждали в часовете. Сред темите, които силно са ги заинтригували учениците посочиха живота на Неврокопският митрополит Борис, който предстои да бъде канонизиран за светец от Българската православна църква.

Децата зададоха много въпроси, на които владиката с радост отговори. Сред тях бяха въпросите: Какъв щеше да е светът, ако Адам и Ева не бяха съгрешили? Някой видял ли е с очите си Бог? Възможно ли е Бог да създаде огромен камък, който да не може самия Той да го повдигне? и много други, които предизвикаха дискусия.

В края на срещата Негово Високопреосвещенство връчи на всяко дете сертификат за проведен четири годишен курс на обучение по „Религия-Православие“ и пожела на децата да продължат да учат старателно, да придобиват много знания за вярата и да се опитват да живеят според Божиите заповеди!

Източник: Българска Патриаршия

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal