Мнението на Бойко Борисов за българския православен свещеник, изказано към мускулест гербаджия: „Ако сложиш едно расо… Щото и оня е толкова поп, ще станеш интересен поп, ще се забавляваме“ | VIDEO


Автор: Doxologia Infonews

Представяме ви поредния предизборен клип на Бойко Борисов, качен на страницата му във Facebook, този път заснет на Водопад Скакля, край Своге, където се е събрал с млади гербаджии, сред които е и бившият министър на вътрешните работи от неговото Правителство Младен Маринов на изглед сред природата.

Направиха ни впечатление определени думи, изречени от Борисов по адрес на българския православен свещеник, поради отразяваме събитието.

Бойко Борисов за/към мускулестия гербаджия: Бее, тоя много як. Наш ли си?

Севдалина Арнаудова (PR на Борисов): Наш е. С него бяхме пред къщата.

Бойко Борисов: Има много такъв зловещ вид.

Всички се смеят…

Бойко Борисов: Яяя, като се наканят да идват до къщата, заповядай.

Всички се смеят…

Бойко Борисов: Ако сложиш едно расо… Щото и оня е толкова поп (прави намек за някакъв свещеник или по принцип за който и да е свещеник – Бел. Doxologia Infonews). Едно расо… Знаеш ли какъв интересен поп ще станеш. Ще се забавляваме много…

И накрая Борисов получава ръкопляскания за поредната изречена от неговите уста простотия, но в случая това вече преминава в подигравка срещу православния свещеник, който за ББ не се взема на сериозно и може да бъде обект на подигравки.

От друга страна ни притеснява намекът на Борисов „ще се забавляваме много“. Надяваме се, че Борисов Борисов не е привиквал духовници (висши и нисши) по време на мандата си, за да се забавлява с тях.

Какво има той предвид под забавление, оставаме на нашите читатели да разсъждават.

Със сигурност Свещеният Синод на Българската Патриаршия няма да реагира и на тази поредна подигравка и гавра, както не реагира на кощунството с Иконата на Пресвета Богородица, тъй като явно за Патриарха и Синодалните Митрополити парите са по-важни отколкото достойството и доброто име на техните подчинени клирици, които всеки ден се сблъскват с проблемите, причинени от управлението на Бойко Борисов. А дори свещениците получават и директна подигравка от самия Бойко Борисов, който дори не знае как да се осени с Честния Кръст върху себе си…

Важно е да се отбележи, че Българската Патриаршия не реагира и на обидите отправени към нейния клирик Архимандрит Дионисий Мишев от представители на ПП ГЕРБ.

Пази Боже България и Православната Църква на България от такива нагли и безбожни държавници, както и от такива алчни и бездушни църковници!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal