Митрополитът на Буенос Айрес посети Президента на Гърция Катерина Сакеларопулу | СНИМКИ

In other languages: ESGR


Превод: Йордан Георгиев

Президентът на Гръцката Република г-жа Катерина Сакеларопулу се срещна с Високопреосвещения Митрополит на Буенос Айрес г-н Йосиф, който представи дейността на Църквата в големия район на Латинска Америка.

Срещата се състоя в Президентския дворец. Негово Високопреосвещенство предаде поздравите на Вселенския Патриарх, с чиято благословия той успя да осъществи това пътуване до Гърция и да организира целия дневен ред на своите срещи в Атина.

Митрополит Йосиф предаде поздравите и на немалката гръцка общност в Латинска Америка. Г-жа Сакеларопулу беше трогната от този израз на уважение към нейната личност от страна на гръцката общност в Латинска Америка и подобаващо тя също отвърна на този жест. Тя заяви, че една от основните задачи на Президенството е да се опита да има пряка връзка, да се грижи и да защитава гръцката диаспора по целия свят.

Митрополитът на Буенос Айрес информира г-жа Сакеларопулу за пандемичната ситуация в Латинска Америка, за живота на гръцката диаспора в Южна Америка, както и за дейността, предизвикателствата и проектите на Православната Църква в региона.

Митрополията на Буенос Айрес, принадлежи на Вселенската Патриаршия и включва духовно диоцеза, освен Аржентина, също и Бразилия, Уругвай, Чили, Парагвай, перу, Боливия, Еквадор, Суринам, Гаяна и Френска Гвиана.

Източник: Arquidiócesis Ortodoxa Griega de Buenos Aires y Sudamérica


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎