Митрополитът на Буенос Айрес Йосиф сключи споразумение за сътрудничество с Аристотелския университет в Солун | СНИМКИ

In other languages: ES – GR


Превод: Йордан Георгиев

На 06 юни 2021, Високопреосвещеният Митрополит на Буенос Айрес, Ипертим и Екзарх на Южна Америка се срещна с проф. Андреас Янакудакис, заместник-ректор по административните въпроси на Аристотелския университет в Солун, както и с ректора проф. Никос Папайоану, за да обсъдят възможните начини за сътрудничество между Свещената Митрополия на Буенос Айрес и тази известна школа за висше образование в Гърция.

На срещата, в която участва и проф. Деспо Лиалиу, заместник-ректор emeritus на институцията, беше решено да се подпише широко споразумение за сътрудничество между тези две институции, за да се обхване по-широк кръг академични дейности и програми за обучение, до които могат да имат достъп образователните и културните институции в Южна Америка чрез Свещената Митрополия.

За първи път в историята е подписано такова споразумение между Митрополията и тази изключително престижна академична институция в Гърция.

След подписването на това споразумение за сътрудничество през следващите няколко дни, проучването и изпълнението на програми от различен академичен характер за различните образователни и културни институции на Свещената Митрополия ще продължи в официалната си рамка.

Източник: Arquidiócesis Ortodoxa Griega de Buenos Aires y Sudamérica


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎