Митрополитът на Буенос Айрес Йосиф посети в Атина министъра на образованието на Гърция Ники Керамеос

In other languages: ESGR

Превод: Йордан Георгиев


В понеделник на 7 юни 2021, Високопреосвещеният Митрополит на Буенос Айрес, Ипертим и Екзарх на Южна Америка г-н Йосиф имаше частна среща с министъра на образованието и вероизповеданията на Гърция г-жа Ники Керамеос в централата на Министерството, в Атина. По време на срещата Митрополит Йосиф предаде любовта и благословията на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх Вартоломей, който даде своята благословия на Митрополита за да осъществи редица протоколни посещения в Атина.

Митрополит Йосиф описа подробно на министъра църковното и образователното положение на гръцката диаспора в Южна Америка, а от своя страна г-жа Керамеос предостави на разположение всички органи на министерството, които разглеждат различните засегнати теми, за да могат да си сътрудничат за подобряване и преодоляване на текущите недостатъци за поддържане и надграждане на ползите, постигнати до момента в сферата на образованието.

Също така, Митрополитът информира г-жа Керамеос за скорошното подписване на споразумение за сътрудничество между Митрополията на Буенос Айрес и Аристотелския университет в Солун. Г-жа Керамеос одобри инициативата и изказа подкрепата си за продължаване на проекти от такъв характер в полза на гръцката култура и образование в цяла Южна Америка.

Накрая г-жа Министърът предостави Главния секретар по религиозните въпроси на министерството г-н Йоргос Каландзис на разположение на Митрополита за по-тясно сътрудничество по конкретни въпроси на религиозната институция в Южна Америка.

След срещата с г-жа Министъра, Негово Високопреосвещенство Митрополит Йосиф се срещна с г-н Йоргос Буцинос, Главен секретар за професионалното образование, обучение и обучението през целия живот, с когото обсъдиха бъдещи форми на сътрудничество и с този отдел на министерството.

Източник: Arquidiócesis Ortodoxa Griega de Buenos Aires y Sudamérica

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal