Лицата, отговорни за тежкото състояние на Българския Патриарх Неофит, плащат на поръчкови медии да пишат, че Doxologia Infonews лъже за потвърденото тежко здравословно състояние на Патриарха


Автор: Doxologia Infonews

Оказа се, че лицата, виновни за тежкото здравословно състояние на Българския Патриарх Неофит, плащат на поръчкови медии да пишат, че Doxologia Infonews лъже за здравословното състояние на Патриарха, пускайки „жълти и манипулативни новини“.

Същевременно днес, същите лица, чрез началника на Отдел „Връзки с обществеността“ към Свещения Синод на Българската Патриаршия отец Николай Георгиев и чрез Ловчанския Митрополит Гавриил, потвърдиха информацията на Doxologia Infonews за Патриарх Неофит.

Именно тези лица са виновни за тежкото здравословно състояние на патриарха и за недостатъчно оказваната медицинска грижа за него. Именно защото те са виновни, сега се опитват да отвлекат вниманието от себе си, насочвайки общественото внимание към Doxologia Infonews, че уж тя пишела фалшиви и жълти новини.

Господа облажили се покрай патриарха, редно е да си носите отговорността за вашите действия. Сами сте си виновни.

Радваме се, че въпросните лица от най-близкия кръг около патриарха са успели да подкупят само една медия в България.

Призоваваме Прокуратурата да проучи дали грижата, която се полага за Патриарх Неофит, е достатъчно адекватна. Защото не е нормално Патриархът от месец февруари до месец юни да бъде разкарван като стока по различни болници и лекуван тайно от обществото и Църквата, заблуждавайки ги с различни проповеди по различни празници уж подписани от самия патриарх.

Фактът, че такава медия си позволява да пише, че Doxologia Infonews е пуснала фалшива новина за здравето на патриарха, която всъщност е потвърдена от главния секретар на Синода Епископ Герасим чрез началника на Отдел „Връзки с обществеността“ отец Николай Георгиев, и от Ловчанския Митрополит Гавриил, и същевременно препубликувана в над 200 медии, вкл. и чужди, говори, че същата медия пуска фалшиви новини и новини по поръчки от някои – в случая от най-близкото обкръжение на патриарха, известно на всички в църковните среди.

Оказва се, лицата около патриарха дискредитират самите себе си, защото хем потвърждават, че Патриарх Неофит е откаран тайно в болница, хем плащат на медия, която да пише срещу Doxologia Infonews.

Нека да не забравяме, че България е на 112-то място по свобода на словото. А досега в България няма стачки на журналисти срещу посегателството върху свободата на словото, каквито например има в Гърция. Това означава, че не малка част от именно журналистите и медиите в България, са корумпирани и работят по поръчки.

Не знаехме, че и определени лица от Българската Патриаршия подкупват журналисти и медии, за да пишат срещу други. Дори не можем да си представим, че от Българска Патриаршия може да се плаща за такова нещо.

Трябва да има сериозни радикални промени в Българската Патриаршия. В най-скоро време.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal