Критични часове за Игумен Ефрем Ватопедски. Вече шести ден се намира в интензивното отделение на атинската болница „Евангелизмос“ | COVID-19

In other languages: GRENRO


Автор: Йордан Георгиев

Следващите часове отново ще са критични за намиращия се в интензивното отделение на атинската болница „Евангелизмос“ , Игумен на Ватопедския Монастир Ефрем, както съобщава orthodoxtimes.gr.

Известният в Православния свят игумен, който на 05 юни 2021 навърши 65 години, остава все още интубиран. Това се наложи заради изключително ниските нива на кислород в неговия организъм, които застрашават неговото здраве.

Лекуващите го лекари преценяват, че следващите часове и дни за Игумен Ефрем ще са изключително критични, не само за неговото здраве, но и за последствията, които коронавирусната инфекция ще нанесе върху неговия организъм и в бъдеще, когато той пребори това изпитание, както всички надяват.

Лекуващите го лекари са в постоянен контакт с Вселенската Патриаршия и управлението на Света Гора.

Важно е да се отбележи, че лекарският екип, който се грижи за игумена е същият, който помогна на Архиепископа на Албания Анастасий и Архиепископа на Атина Йероним да преборят коронавирусната инфекция.

Игумен Ефрем, както стана известно е настанен в същата болница, където бяха хоспитализирани предстоятелите на Албанската Църква и Еладската Църква.

Бог да се смили над него и да му помогне!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal