КОЩУНСТВО: Икона на Пресвета Богородица влезе в предизборната надпревара на Бойко Борисов


Автор: Doxologia Infonews

Икона на Пресвета Богородица бе използвана в предизборната надпревара на ПП ГЕРБ, става ясно от снимка във Facebook, публикувана от Бойко Борисов. Върху иконата е поставен изборния номер 5, с който ПП ГЕРБ участва в предизборната кампания в Република България по случай предсрочните парламентарни избори.

Припомняме, че Изборният кодекс, чл. 183, ал. 4, ясно предвижда, че по време на предизборна кампания „се забранява използването на герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения“.

Питаме се, Българската Патриаршия ще излезе ли с остро изявление за този кощънствен акт и гавра с християнските светини от страна на своя скъп вече бивш министър-председател Борисов, с който тя беше в много близки отношения и получаваше държавни пари. Или ще си замълчи, за да не рискува при едно следващо евентуално правителство на ГЕРБ, да остане без пари.

Друг е въпросът тези държавни пари с каква цел са даване, надяваме се, че не са давани с цел КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ, което е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. А след това Българската Църква да върне жеста, насърчавайки православните християни да гласуват за тази партия с политически проповеди и агитации от храмовете.

Във видеото ще видите от 2:00 мин. нататък, как самият Бойко Борисов поставя номера на неговата партия върху Светата Икона!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal