Костас Власис съучаства на Божествена Литургия в Параклиса на Свети Георги в Посолството на Гърция в София | СНИМКИ

In other languages: GR


Автор: Александър Иванов

По повод посещението в София на зам.-министъра на външните работи на Гърция г-н Костас Власис, на 06 юни 2021 – Неделя на Слепия – в Параклиса на Свети Георги в Посолството на Гърция в София бе отслужена Утреня и Божествена Литургия.

Освен Власис, на Литургията съучастваха още гръцкият посланик в България Харакопулос, както и гърци в България.

Да отслужи богослужението пристигна отец Илия Влахос от Свещената Митрополия на Серес, който всъщност обгрижва този храм.

В храма бяха спазвани абсолютно всички ковид мерки за защита, каквито не се спазват в храмовете на Българската Патриаршия от началото на ковид пандемията, въпреки че се казва, че „се спазват“.

Важно е да се отбележи, че храмът отваря за богослужения след година и половина, тъй като през това време беше невъзможно неговото функциониране заради ковид мерките.

След Божествената Литургия, г-н Власис се срещна с членове на Федерацията на каракачаните в България, както и с гръцки черноморски клубове.

Г-н министърът заяви, че е останал очарован от това, че коренното гръцко население по българското Черноморие е запазило своя език и обичаи през вековете. Власис каза, че най-малкото, което гръцката държава може да направи за тях, е да продължи да ги подкрепя.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal