Киевският Митрополит Епифаний ръководи тържествата по случай дипломирането на студентите от випуск 2021 в Киевската православна богословска академия | СНИМКИ

In other languages: UKR


Автор: Александър Иванов

На 17 юни 2021 Киевският Митрополит Епифаний отслужи Благодарствен молебен по случай успешното дипломиране на студентите от випуск 2021 в Киевската православна богословска академия. Това съобщава pomisna.info.

Молебенът беше отслужен в академичния храм в чест на Свети Апостол и Евангелист Йоан Богослов.

Присъстваха много епископи, свещеници, студенти и вярващи.

След молитвата, Негово Блаженство се обърна към присъстващите със слово:

Скъпи възпитаници, научихте знанията, които ви бяха дадени тук в полза на Църквата за в бъдеще. Моля се Господ да ви дари сили за ползотворно служение. И въпреки че борбата и изпитанията продължават, аз съм убеден, че заедно ще защитаваме и утвърждаваме нашата държавна и църковна независимост.

След това, в аулата на академията се състоя тържествената церемония по връчването на дипломите на завършилите студенти.

Негово Блаженство ги поздрави и подчерта важното значение на пастирското служение и задълбоченото образование за духовенството.

Църквата особено се нуждае от високообразовани пастири, които да отговорят на въпросите, засягащи обществото. Пастирят трябва да бъде мисионер, да ходи и да проповядва, а не да чака хората сами да дойдат при него. Пастирите трябва да бъдем там, където хората имат нужда от нас и от нашата помощ“ – каза Киевският Митрополит.

Тържественото събитие завърши с празничен концерт, изпълнен от възпитаниците на академията.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal