Кандидат-депутат от ГЕРБ, ктитор в Доростолска Митрополия, присъства на богослужение в протестантска сектантска църква


Водачът на листата Тодор Тодоров, а също така Ивелин Статев и Иван Павлов – кандидати за народни представители от ГЕРБ участваха в богослужение на Божия Църква в Силистра, в бившето кино „Москва“, в центъра на града.

След края на богослужението пастор Янко покани гостите от листата на ГЕРБ-СДС з област Силистра на сцената.

„Благодаря, че ни дадохте възможност днес да говорим тук пред вас. Аз съм дълбоко свързан с християнската вяра. В момента съм най-големия ктитор в Доростолска епархия. В края на миналата година открихме новоизграден в дуловското село Черковна православен храм „Св. Архангел Михаил“ построен с мои средства. В настоящия момент съм се е ангажирал с построяването на православния храм „Св.св. равноапостоли Константин и Елена“, който предстои да бъде изграден в кв. „Деленки“ на село Айдемир. Въпреки това богоугодно дело получих много критика по време предишната кампанията, а някои общински съветници от други партии препятстваха строежа на храма, защото не трябвало да се строи по време на избори. Това са някои нещата които съм направил за Христовата вяра и ще продължавам да го правя и занапред“ каза Тодор Тодоров.

Източник: kvorum-silistra.info

ИЗВОД НА DOXOLOGIA INFONEWS

Оказва се, че по-голямата част от депутатите и политиците от ПП ГЕРБ са атеисти, които използват различните вероизповедания, не защото вярват в Бога или са членове на съответното вероизповедание, а ги използват за политически цели; по постсъветския модел в отношенията Църква-държава в Русия. Надяваме се Доростолският Митрополит Яков да отпише това лице като ктитор в своята Митрополия. В противен случай ще се окаже, че и в самата БПЦ няма значение ктиторите какви са, а са важни парите. То и сатаната може да дава пари. БПЦ ще ги приеме ли?

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal