Начало » Новини » Светът » Йерусалимският Патриарх Теофил III: Нашите църкви и духовници редовно са подложени на сплашване и тормоз

Йерусалимският Патриарх Теофил III: Нашите църкви и духовници редовно са подложени на сплашване и тормоз

In other languages: EN


Автор: Александър Иванов

В кратка реч Йерусалимският Патриарх Теофил III отправи послание към Международната среща на върха за религиозната свобода, която трябва да се проведе през месец юли във Вашингтон, окръг Колумбия. Това съобщава пресслужбата на Йерусалимската Патриаршия.

Негово Божествено Блаженство подчертава, че продължават предизвикателствата, пред които са изправени християните от Светата земя, и трудностите на социално и икономическо ниво, които ковид пандемията причинява.

Пандемията от COVID-19 и неотдавнашните вълнения, на които стана свидетел Светата земя, донесоха огромни страдания и предизвикателства на нашия народ.

Нашите църкви и духовници редовно са подложени на сплашване и тормоз от определени радикални групи. Тези групи са обезпокоени от нашето християнско присъствие в тази земя и затова те не показват никакво уважение или толерантност към мултикултурния и мултирелигиозен характер на Светата земя, нито към светостта на нашите свети места.

Вашите усилия за защита на религиозната свобода и справяне със силите, които се стремят да я подкопаят, са от решаващо значение тук в Светия град на Йерусалим.“ – гласи посланието на Патриарх Теофил III.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal