ИЗВЪНРЕДНО: Поредни обвинения срещу отец Силвестър Янакиев и отец Евгений Янакиев. „Изключително са агресивни. Мутри в расо“. Къде е Сливенският Митрополит Йоаникий?

Снимката е илюстративна и показва как жена пали свещ в гръцки храм.


До редакцията на Doxologia Infonews пристигна писмо (26.06.2021) от жена от град Сливен. Тя пожела името ѝ да остане в анонимност. В писмото си жената излага своето мнение за отец Силвестър Янакиев и отец Евгений Янакиев от Сливенска Митрополия, както и за Николай Сосеров, който пък е главен редактор на сливенския блог „Сливен ДНЕС и УТРЕ“.

От Doxologia Infonews публикуваме поредните обвинения срещу сливенските клирици Силвестър и Евгений. Единствено бихме се обърнали към Високопреосвещения Сливенски Митрополит г-н Йоаникий. Ваше Високопреосвещенство, при положение, че има толкова много проблеми във Вашата Епархия и толкова негативно отношение към Вашите двама клирици, е редно Вие като Архирей да предприемете съответните мерки и да излезете публично, за да успокоите Вашето паство, че техният Митрополит ще се погрижи за тяхното духовно и душевно спокойствие в Епархията. А по отношение на двамата клирици е редно да приложите съответните Свещени Канони на Светата Църква за извършени църковни провинения. От друга страна, ако има извършени някакви престъпления от страна на духовниците, съответно и ако бъдат доказани, да уведомите Прокуратурата в Сливен. Ако се съмнявате в обективността и безпристрастността на Районната и Окръжната Прокуратура в Сливен, то Вие бихте могли да поискате съдействие от Главна Прокуратура.

Следва пълният текст на писмото, изпратено до редакцията на Doxologia Infonews:

Здравейте! Казвам се ************* и от няколко години не живея в гр. Сливен, но често си ходя там, защото ми е роден град. Чета Ви с интерес, защото съм вярваща. Нямам много време за църква, но аз си нося Бог в себе си.

Все още не се изповядвам, но постя редовно. Не се изповядвам, защото свещеници като Евгени и Силвестър ме накараха да нямам дверие на духовниците като цяло.За сметка на това изпитвам уважение само към дядо владика. Провокирах се да Ви пиша заради него. Разбрах, че е болен. Дано Бог му даде сили.

Всичко в писмото (писмо, изпратено от вярващи до Българската Патриаршия, в което те обвиняват отец Силвестър Янакиев в различни нарушения и престъпления – Бел. Doxologia Infonews) е вярно. Цял Сливен знае за тези престъпници, но никой не иска да се занимава с тях, защото не желае да бъде опетнен публично. Сигурна съм, че те са заплашили подписаните хора. Те го умеят. Изключително са агресивни. Мутри в расо.

Хората в града си мислят, че Силвестър е лошия, а Евгени добрия, но това не е така. Евгени просто е по-голям лицемер и е по-прикрит. Почти всички журналисти в града са с тях. Те ги направиха звезди. Медийният образи на двамата са продукт на някои сливенски журналисти. Виждала съм Силвестър често през годините да обядва с някои от журналистките в града, които го гледаха повече като мъж,а не толкова като свещеник. С една от тях се виждаше почти всеки ден.

Той често използва чара си за да маниулира жените в града и те естествено са готови на всичко за него.

За неговите интимни подвизи знам не само аз и цял Сливен, но явно и съпругата му, защото съм го виждала да спи в автомобила си пред църквата и то не веднъж.

А Сосеров е един отчаян човек, който не е успял нито като мъж, нито като журналист. Той е алкохолик, който е готов на всичко за пари.

Не знаех, че са гръцки свещите в храма, в който служи Силвестър. Просто са по-различни от всички останали в града. Той ги продава с години. В параклиса на болницата за който отгпваря той също съм ги виждала. Една погребална агенция,, Кабрини“ също ги разпространява по погребения. Преди три месеца една моя братовчедка ползва тази фирма, когато изпращаше майка си. Бог да я прости

Познавам родителите на Явор. Един млад мъж, който е завършил богословие. Мисля в София. Той е певец при Силвестър от много години. Баща му е споделял, че нито един ден не е осигуряван. давал му е пари на ръка. Така е било и за всички служители в църквата. Това може лесно да се провери.

Силвестър от най 20г отдава църковно помещение на родителите си.Сигурна съм, че ако има някакъв наем той е символичен. Целия град знае тази баничарница

Конфликт на интереси има и при брат му Евгени. Миналата година разбрах, че е главен в св. Димитър. Разбрах от близки приятели, че на касата в църквата работи дъщеря му. Преди месец аз я видях лично. Продаваше свещи и иконки. Хората говорят, че са превърнали църквата в частна църква.

Моля са запазите името ми в анонимност. Разчитам на Вашата дискретност. Благодаря Ви.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal