Игуменът на Ватопедския Монастир Архимандрит Ефрем е интубиран | COVID-19

In other languages:  GREN RO UKR


Автор: Йордан Георгиев

Според медицински източници от атинската болница „Евангелизмос“ хоспитализираният с коронавирус Игумен на Ватопедския Монастир Архимандрит Ефрем е започнало рязко да се влошава, както съобщава orthodoxtimes.gr.

Обичаният в Православния свят Старец Ефрем е интубиран от лекуващите го лекари от интензивното отделение, където е настанен, понеже в последните часове количеството на кислород в неговия организъм е намаляло изключително до критични нива, застрашаващи живота му. Състоянието му е тежно и нестабилно, по последна информация.

Както в Монастира Ватопед, така и в другите светогорски монастири са изключително обезпокоени и загрижини за здравето на обичания от всички игумен.

Припомняме, че на 28 май 2021 Игумен Ефрем беше транспортиран с хеликоптер от Света Гора до атинската болница „Евангелизмос“, където през последните дни беше лекуван срещу коронавирус в специализираното ковид отделение на болницата. От днес както стана ясно по-горе вече се намира в интензивното отделение, където е бил интубиран.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal