Защо Софийска Митрополия не публикува на своя уебсайт съобщението на Българската Патриаршия, че Патриарх Неофит беше настанен в болница, но днес публикува съобщението, че Патриархът е изписан


Автор: Doxologia Infonews

Наши читатели ни сигнализираха, че са забелязали нещо странно в поведението на уебсайта на Софийска Митрополия.

От Митрополията не са публикували на своя уебсайт съобщението на Българската Патриаршия, че Патриарх Неофит беше настанен в болница (съобщението е от 17.06.2021), но днес публикуваха съобщението, че Патриархът е изписан.

По принцип, всяка една новина, свързана със Софийския Митрополит и Български Патриарх Неофит, особено свързана с неговото здравословно състояние, а да не говорим за отслужени от него богослужения, негови срещи и т.н., се публикува на уебсайта на Софийска Митрополия. Само че новината за хоспитализирането му не беше публикувана. До ден днешен също не е отразена там, установи проверка на Doxologia Infonews.

Питаме, каква беше целта на Софийска Митрополия да не публикува съобщението за хоспитализирането на своя митрополит?

Да не дава гласност на това, че патриархът тайно от обществото беше хоспитализиран и лицата от неговия тесен кръг притискаха различни хора, вкл. лекари, за да си мълчат и да не дават абсолютно никаква информация за патриарха-пациент?

Или пък например, защото Софийска Митрополия не е съгласна със съобщението на Българската Патриаршия от 17.06.2021, в което беше казано, че Патриарх Неофит „постъпи в болница, за да му бъдат направени изследвания. В момента е в стабилно състояние и се чувства добре“ и в което бяха отправени обвинения към медиите, че публикуват лъжливи новини?

Нека от Софийска Митрополия да отговорят на този въпрос.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal