Зам.-кметът на Община Сливен инж. Стоян Марков се разграничи от писмото, изпратено до Синода на Българската Патриаршия с обвинения срещу отец Силвестър Янакиев


Автор: Doxologia Infonews

От Българската Патриаршия ни изпратиха писмо, което е било изпратено там от вярващи от град Сливен. В писмото си, вярващите обвиняват отец Силвестър Янакиев, клирик на Сливенска Митрополия, в тежки административни и канонични нарушения, както и в тежки финансови престъпления.

Хората, които ни изпратиха писмото, ни заявиха, че едно от лицата, които са го подписали – Стоян Марков – е настоящият заместник-кмет на Община Сливен.

Днес зам.-кметът на Община Сливен се свърза с Doxologia Infonews.

Той категорично заяви, че не е подписвал такова писмо и името „Стоян Марков“ не съответства на неговата личност.

Според него, лицето Стоян Марков е друг човек със същите имена, а подписът под името „Стоян Марков“ не принадлежи на зам.-кмета на Община Сливен г-н Стоян Иванов Марков.

Поради това, Doxologia Infonews поднася своите извинения към инж. Стоян Марков, като ще премахне от своята публикация „ИЗВЪНРЕДНО: Поредни обвинения срещу отец Силвестър Янакиев в тежки административни и канонични нарушения, както и в тежки финансови престъпления“ следното изречение, което се свързва с неговата личност: „Сред изпращачите е и зам.-кметът на Община Сливен г-н Стоян Марков“.

Същевременно, г-н Марков държи да получи информация от нас за това кой конкретно ни е заявил, че подписалият писмото е зам.-кметът на Община Сливен. От Doxologia Infonews категорично заявяваме, че не можем и няма да разкрием източниците на нашата информация. Това е журналистическа тайна и в тази връзка призоваваме зам.-кмета да не настоява за подобно нещо.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal