Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Румъния » Епископията на Орадя строи жилища за осиротели деца

Епископията на Орадя строи жилища за осиротели деца


Епархията на Орадя на Румънската православна църква е започнала инициатива по построяването на нови жилища за изоставени или осиротели деца, съобщава orthochristian.com.

През април т.г. бяха открити две нови къщи от епископ Софроний. Строежът на нови жилища е част от по-голям проект, който цели деинституциализация на децата в Църквата. Целта е в новите жилища децата да бъдат така възпитавани и отглеждани, че да се предотврати тяхната социална маргинализация. На тях ще им бъде предоставена подкрепа в духовното и психико-емоционално развитие и подкрепа за социална интеграция.

Епархията има за цел да осигури пет къщи от семеен тип, като в най-новата къща има място за 12 деца. На 1 юни т.г. епископ Софроний поздрави всички участници в изграждането на къщите. На най-новата построена къща той подари и икона на Пресвета Богородица, която да закриля обитателите й.

Енориите, в които се намират построените къщи ще поемат издръжката и подпомагането на децата и ще бъдат закупени пет микробуса за превоз на децата, които ще струват над 50 000 евро.

Източник: dobrotoliubie.com

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal